Kotkan kendoseura

Kotkan kendoseura on Mussalon Oras ry:n kendojaos, joka on harjoitellut japanilaista miekkailua Saaripirtillä jo vuodesta 1998 lähtien. Lajivalikoimaan kuuluu kolme lajia: Kendo, Sports Chanbara ja Suiō-ryū iai kenpō.
 
Kendo on moderni japanilainen miekkailulaji, joka pohjautuu vahvasti japanilaiseen samurai-perinteeseen. Kendossa käytetään bambumiekkaa ja suojavarusteita. Miekanlyönnit kohdistetaan varusteiden suojaamiin kohtiin. Joustavan bambumiekan ja suojavarusteiden ansiosta kendoa voidaan harjoitella turvallisesti ja kuitenkin täyskontaktilla. Vastustajan kunnioittaminen ja kohteliaat käytöstavat ovat kendossa erittäin tärkeitä. Ottelijan pituudella ja painolla ei saavuta kendossa suurta etua, joten kendoa voivat harjoitella yhdessä tasapäin niin lapset ja vanhukset kuin naiset ja miehetkin.

Sports Chanbara on Japanissa 1970-luvulla syntynyt nykyaikainen helposti lähestyttävä tapa japanilaiseen miekkailuun. Tässä vauhdikkaassa pehmomiekkailulajissa ottelijoilla voi olla samanlaiset tai erilaiset aseet. Pehmoaseita löytyy lyhyestä tikarista miekkaan ja pitkään keihääseen. Sports Chanbarassa pääsee heti ensi harjoituksista lähtien kokeilemaan ottelua, sillä Sports Chanbarassa muoto on vapaampi ja pehmomiekat erittäin turvallisia. Etenkin lasten kohdalla tämä on iso etu, sillä se mahdollistaa kaverin kanssa miekkailemisen jo lyhyen perehdytyksen jälkeen. Lisäksi harjoitusten lomaan voidaan helposti keksiä hauskoja pelejä ja joukkuekilpailuja.

Suiō-ryū iai kenpō on 1600-luvulla perustettu klassinen japanilainen taistelutaitojen koulukunta, jossa harjoittelu tapahtuu perinteisellä opettaja-oppilas-menetelmällä. Harjoittelun pääpaino on paritekniikoissa. Harjoittelu aloitetaan yksin tehtävillä miekanvetotekniikoilla, joista harjoittelu laajenee koulukunnan jäseneksi hyväksymisen jälkeen muihin tekniikoihin ja aseisiin.

Lisätietoja Kotkan kendoseurasta:
www.kotkankendo.fi
www.facebook.com/gudokenkai